Nike Air Max 1
Nieuwste producten
Nike Air Max 1 voor heren

De Nike Air Max 1 komt voor het eerst uit in 1987. Geïnspireerd door het centre Pompidou in Parijs, waarbij de architectuur en de fundering zichtbaar is aan de buitenkant. Zo ook bij de Air Max 1. Deze schoen, ook wel Air Max 87 genoemd, was de eerste schoen waarbij de air unit zichtbaar was vanaf de buitenkant. De sneaker is ontworpen door Tinker Hatfield, die architectuur had gestudeerd en hier ook zijn inspiratie duidelijk uithaalde.

Sinds 1987 is de Air Max 1 nooit verdwenen uit het sneakerlandschap. Door de jaren heen zijn er veel verschillende samenwerkingen geweest met o.a. Patta (Chlorophyll, Purple Denims etc.), Atmos (Animal pack, Elephant), Piet Parra (Cherrywoods & Albert Heijn) en Sean Wotherspoon met zijn combinatie van de Air Max 97 en de Air Max 1.

Door de verschillende elementen op een Air Max 1 is het mogelijk voor Nike om allerlei verschillende combinaties van materialen en kleuren toe te passen, om zo steeds nieuwe Air Max 1 uit te brengen en ons keer op keer te verrassen!