is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Birkenstock
Nieuwste producten
Boston LEVE Taupe 0060463
Birkenstock
€150
Boston LEVE Mocca 0060901
Birkenstock
€150
Boston LEVE Black 1027067
Birkenstock
€150
Oita W LENB LEVE Black 1024200
Birkenstock
€120
Boston LEOI Black 0059463
Birkenstock
€150
Barbados EVA Sky Blue Regular 1024561
Birkenstock
€45
€29

Birkenstock is een Duitse schoenenfabrikant die bekend staat om zijn productie van Birkenstocks, een Duits merk van sandalen en andere schoenen die bekend staan om hun voorgevormde kurken zolen gemaakt met lagen suède en jute, die zich aanpassen aan de vorm van de voeten van hun dragers. Het is opgericht in 1774 door Johann Adam Birkenstock en het hoofdkantoor is gevestigd in Neustadt in Duitsland het doel was om schoenen te maken die de voet ondersteunen en contouren, vergeleken met de platte zolen van veel schoenen in die tijd. In 1896 werd de zool ontworpen en in 1925 werd Birckenstocks in heel Europa verkocht. en opende twee schoenenwinkels in Frankfurt, Duitsland, in 1925 breidde konrad het bedrijf uit door een grote fabriek te kopen. na de tweede wereld oorlog was de sandaal populair bij de terugkerende soldaten.

 In 2012 werd Birckenstock gespot op een catwalk in Parijs. Dit model van de Arizona sandaal genaamd Furckenstocks, had een voetbed bedekt met nertsen. Veel anderen ontwerpers hebben ook hun versie van de sandaal gemaakt. Merken onder anderen Giambattista Valli en Givenchy. In 2019 werkte Valentino samen met Birkenstock om hun versie van de sandaal te maken die te zien was op de Men's Paris Fashion Week. Op 3 juni 2021 kondigde de Birkenstock Group een samenwerking aan met modeontwerper Rick Owens. Vanaf 4 juni van dat jaar werden interpretaties van de Arizona en Boston-modellen vrijgegeven. Ook werd een nieuwe Rotterdamse stijl gepresenteerd en te koop aangeboden.

Modellen

Birckenstock heeft in al deze tijd aardig wat modellen geproduceerd de modellen die op dit moment gewild zijn, zijn plateaus zoals de Arizona en Gizeh als sneakers Bend en voor slippers de Barbados EVA en Gizeh Essentials. Het model Arizona bestaat sinds 1973 en heeft sindsdien bijna geen veranderingen gedaan omdat Birckenstock kiest voor kwaliteit. Bij bruut worden de modellen Arizona SFB en Barbados EVA verkocht.

Productie

Het originele voetbed van de Birkenstock schoen werd gemaakt in1930 en bezit vier verschillende lagen. De eerste laag van de schoen is de schokabsorberende zool, daarna een laag jutevezels, een stevig kurkvoetbed en nog een laag jute. De laatste laag is de voetbedlijn die een zacht suède is. Naast het originele voetbed biedt Birckenstock een zacht voetbed. De schoen is gemaakt van dezelfde materialen als het originele voetbed met als toevoeging een schuimzetstuk onder het suède. Dit merk gaat zeker nog lange tijd door en blijft zich maar ontwikkelen.