is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Clan de Banlieue
Nieuwste producten
You have viewed 24 of 70 products
Laad meer artikelen

Clan de Banlieue

Het Rotterdamse luxury streetwear merk begon in 2014 als een schoolproject door Richard Lopes Mendes. Hij volgde de studie retail entrepreneur en moest daarvoor een eigen bedrijf beginnen. Lopes Mendes ontwierp een T-shirt dat hij plaatste op Instagram, hij was een van de weinige in Nederland die hiermee succes haalde. Uiteindelijke brachten Richard Lopes Mendes, Sinan Karaca en Levie Merckens het T-shirt uit op de markt, en zo ontstond het trio. Uit een onschuldig examenproject ontstond een succesvol brand dat extreem snel groeide. Het merk haalt zijn inspiratie uit multiculturele buitenwijken zoals Rotterdam-zuid, ook haalt het trio hun inspiratie uit Frankrijk. Clan de Banlieue zijn betekenis naam staat voor het Franse woord buitenwijk, zo wordt dat ook wel gezien als “ghetto”, Banlieue wil dit woord positief maken. De kleding bestaat voornamelijk uit trainingspakken, hoodies en ander soort stijlvolle streetwear. Het merk combineert straat en mode zodat het kan worden verkocht aan een bredere doelgroep. Het assortiment bestaat uit casual looks maar kan tegelijkertijd ook gezien worden als een sportieve fit.

De groei

De groei van het bedrijf begon vooral te stijgen in 2019, zo droegen voetballers zoals Hakim Ziyech, Gini Wijnaldum en Willem van Hanegem de luxery sportkleding al een tijdje. Het merk begon ook met samenwerkingen met grote namen zoals Robey, Sparta Rotterdam, Champion en Cruyff. Zo ontwierp Clan de Banlieue het derde shirt van de voetbalclub Sparta Rotterdam, en hebben ze hun eigen KNVB-amateur voetbalclub gestart genaamd “FC Banlieue”. Het merk startte met uniseks kleding, sinds 2021 biedt Banlieue ook specifieke vrouwenkleding aan. Onder hun vrouwencollectie vallen tracksuits, cropped hoodies, crop tops, bikershorts, high waist leggings in de zachte kleuren roze, blauw en paars.

Het trio wil laten zien dat je sportkleding makkelijk kan laten uitstralen als een luxery fit, ze willen de markt in Nederland veroveren, en uiteindelijk ook wereldwijd. Dit merk gaat zeker een goede toekomst tegemoet. Clan de Banlieue is sinds begin 2022 verkrijgbaar bij Bruut, check al onze Banlieue producten. Of check andere producten die vergelijkbaar zijn met Banlieue zoals NINETYFOUR, New Amsterdam Surf Association of Daily paper.