is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Lack of Guidance
Nieuwste producten
Thomas Socks Black 6095451314374
Lack of Guidance
€20
Ruud Tee Red Brown FW22 48
Lack of Guidance
€65
€35
Jaap Long Sleeve Red Brown FW22 41
Lack of Guidance
€75
€45
Jaap Long Sleeve Pistachio Green FW22 40
Lack of Guidance
€75
€45

Shop het nieuwste en meest exclusieve merk ''Lack of Guidance'' nu bij Bruut.

Lack of Guidance

Lack of Guidance is een Amsterdam-based merk dat is opgericht in 2016, door Rens van Strien en Akaar Amin. Het duo groeide op met liefde voor voetbal, het merk haalt daaruit zijn inspiratie. De nostalgie die het duo heeft meegenomen is iets wat zij verwerken in hun kleding. Het merk wil voetbal combineren met mode. Lack of Guidance heeft een retro vintage voetbal look, met onder andere knitted sweaters, retro sjaals en simpele T-shirts in allerlei kleuren. Niet alleen de back story van dit merk is gaaf maar ook hun items. Het duo wil kleding aanbieden die bij hun eigen esthetiek past, en niet omdat ze commercieel goed zullen verkopen.  

Bijzondere collecties

Het merk bracht in 2021 een Iran collectie uit, in deze collectie brachten ze extra aandacht aan ex-voetballer Ali Daei. Hij was de eerste voetballer die 100 internationale goals wist te scoren. Daei heeft bij Bayern Munchen en Hertha Berlin gespeeld, ondertussen in het record verbroken door Cristiano Ronaldo. De collectie was een one-piece longsleeve T-shirt, en is erg bekend geworden over de heel wereld. Zo bestelde mensen met een Iraanse achtergrond rondom de gehele wereld de collectie. Het merk speelde ook in op het racisme in het voetbal, zo kwam de collectie Raheem on a Sterling uit. Er speelde in Engeland veel racisme richting spelers met huidskleur, dit vooral naar speler voormalig Chelsea speler Raheem Sterling. Het duo probeerde met deze collectie duidelijk te maken dat alle achtergronden, klasse en kleur mag voetballen, en dat racisme niet thuishoort in de voetbalwereld.

Een recent project van Lack of Guidance is het WK schandaal in Qatar, waar duizenden arbeiders om het leven kwamen. Zij noemen het ook wel de “World cup of shame”, het merk wou het deze keer niet laten draaien om voetbal of mode, maar om de mensenlevens en rechten. Het duo wil hierin helpen en hun stem laten horen. Daarom hebben zij van FIFA’S ex-president Sepp Blatter een spaarvarken gemaakt. Het spaarvarken kost 6,500,00 euro, dat is het aantal arbeiders dat er zijn omgekomen in Qatar. De opbrengst van het project gaat naar het human rights fund.

Lack of Guidance is zeker een merk die je in de gaten zal moeten houden, niet alleen hun kleding is pakkend maar ook hun background story’s. Bekijk het assortiment van Lack of Guidance nu bij Bruut.