Winkelwagen
sluiten
Geen producten gevonden...
Inloggen
sluiten

Bruut x Helly Hansen

door Mrinal Lachman
4 April 2019

 

In 1877 begon kapitein Helly Juell Hansen met het maken van waterdichte kleding om zo de barre Noorweegse weersomstandigheden te overleven. Door grof linnen onder te dompelen in lijnzaadolie, werd deze stof waterdicht. Deze innovatieve manier zorgde voor waterdichte kleding voor de werkenden aan zee. In de vele jaren dat Helly Hansen bestaat, heeft het merk veel verschillende producten voor verschillende omstandigheden en sporten gemaakt, waaronder zeilen, skiën, hiken en dergelijke. In het begin van de twintigste eeuw begon het Noorse merk ook met het maken van modieuze kleding die ook waterafstotend was. Dit sloeg goed aan en vele jaren later is het merk nog steeds erg relevant in zowel de sportieve als de modieuze wereld. Technische innovatie speelt een grote rol bij Helly Hansen. Veel verschillende professionele zeilers en skiërs dragen producten van Helly Hansen, vanwege de kwaliteit.

 

Helly Hansen is al heel lang opgenomen in de streetwearcultuur. Het bekende logo met de afkorting ‘HH’ zijn overal en altijd wel terug te vinden. Deze grote logo’s passen nu ook weer in de huidige scene, aangezien de trend nu weer meegaat met grote logo’s. Daarom is het beeld van het Helly Hansen logo heel herkenbaar en iconisch. Daarnaast zijn er al meerdere samenwerkingen geweest met verschillende designers, zoals bijvoorbeeld Sandro.

 

Bruut kan zich goed identificeren met Helly Hansen, omdat innovatie en de omgang met locals erg belangrijk zijn voor ons. We zijn continu bezig om onze grenzen te verleggen, en dit is iets wat Helly Hansen in het 142 jarige bestaan zeker heeft gedaan. Daarnaast vindt Bruut het belangrijk om je locals te steunen. Het bestaansrecht van Helly Hansen is hierop gebaseerd. Met dezelfde insteek is Bruut in Hoofddorp begonnen. Er was geen degelijke sneakerstore in de buurt, en dit was iets wat de mensen nodig hadden.

 

De capsule collectie bevat twee hoodies en twee tees. Deze essentials kan je te allen tijde combineren met de tofste sneakers.  De samenwerking tussen Bruut en Helly Hansen is vanaf zaterdag 6 april in-store verkrijgbaar. Op zondag 7 april 11:00 is de capsule collectie online te bemachtigen.

 

 

Puma: Riders Ride On Pack
door Nash Heinemann
5 December 2019
Lees meer
Bruut Panthera Winterdrop
door Nash Heinemann
2 December 2019
Lees meer
New Balance vervangt iconische ‘N’-branding bij de her-introductie van dé ML850
door Nash Heinemann
28 November 2019
Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »